Vad är kompressionstights?
 Logga in

Logga in

X
X

Välj språk och valuta

Svenska (SEK)
English (EUR)

Vad är egentligen kompressionstights?

Huvudpoängen med kompression är att trycket på vävnaderna ökar det venösa återflödet till hjärtat, vilket motverkar svullna ben exempelvis. 

Kompressionskläder förbättrar blodcirkulationen helt enkelt.

OK, men hur kan kompressionsplagg hjälpa mig?

Trycket gör att blodet snabbare kommer tillbaka till hjärtat under aktivitet och vila. Kompressionen bidrar också till att rensa vävnaderna på slaggprodukter, vilket ger positiva effekter på återhämtningen efter träning. Användning av kompressionsplagg under och efter träningen gör att musklerna återhämtar sig betydligt snabbare.

Mindre träningsvärk och piggare muskler helt enkelt!  

Varför kompression?

Ett par kompressionstights  är mycket mer än ett vanligt träningsplagg. Den fantastiska passformen ger en oerhört skön känsla och gör att plaggen nästan blir som en del av kroppen. Detta gör att kompressionsplagg fungerar precis lika bra när du svettas i löpspåret eller på gymmet som när du njuter av en välförtjänt vila i tv-soffan. Prova själv så förstår du precis vad vi menar.

För många av oss som bär på ett par kilo för mycket är kompression även en god hjälp när vi ska komma igång och träna. Plaggen hjälper nämligen till att hålla vävnader på plats, vilket kan bidra till både ökad smidighet och glädje i träningen.

Hur ska jag tänka när jag köper kompressionstights för att hitta rätt storlek?  

– Det är inte alltid helt enkelt. Kompressionstights ska kännas riktigt tighta, små och komprimerande när man har dem på sig. Det kan vara svårt att få på sig ett par kompressionstights, men de ska kännas sköna och bekväma när du väl fått på dig dem.